Tekstikoko: A A A A

Lähiradio Logo
Rauha Lähi-itään ohjelmasarja

RAUHA LÄHI-ITÄÄN radio- ja televisio-ohjelmasarjaa on tukenut Opetus- ja Kulttuuriministeriö rauhankasvatusmäärärahoilla.


 

Lähiradion ja Kansan Radioliiton yhteinen keskustelutilaisuus "Rauha Lähi-itään" Sushi-baarin tiloissa Hämeentie 32.

Toimittajana Aziz Sheikhani.

Tästä linkistä video

 

Voit kuunnella seuraavia radio-ohjelmia klikkaamalla ensimmäistä lausetta.


Vieraana on Vantaan Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen toiminnanjohtaja, syyrialaissyntyinen Burhan Hamdon. Hän on koulutukseltaan sosiologi ja medianomi. Aiheenamme on Syyrian tilanne ja Burhanin elämä. Syyrian kriisillä on monenlaiset kasvot ja sodan negatiiviset seuraukset ulottuvat syyrialaisten lähitulevaisuuteen. Tervetuloa kuuntelemaan kirjo-ohjelmaa. 15.1.2014.
 


Vieraanamme on Hannu Juusola, seemiläisten kielten ja kulttuurien professori. Hän on Lähi-idän tutkimuksen oppiaineen vastuuhenkilö Helsingin yliopiston Maailman kulttuurien laitokselta. Juusola on toiminut aiemmin Suomen Lähi-idän instituutin johtajana. Tällä kertaa Hannu Juusolan kanssa matkustamme kohti Lähi-itää ja katsomme miten arabimaailman tapahtumat näyttävät lähemmältä katsottuna. 22.1.2014.
 

Vieraana on Jaakko Hämeen-Anttila Helsingin yliopiston arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori. Hän on kirjoittanut lukuisia kirjoja ja suomentanut tärkeitä ja tunnettuja kirjoja kuten Koraanin, Gilgamishin ja Tuhannen ja yhden työn tarinat. Sen lisäksi  Hämeen-Anttilan tieteellisiä kirjoituksia ja artikkeleja on julkaistu sekä suomalaisissa että kansainvälisissä lehdissä. Jaakko Hämeen-Anttila on tutkinut islamia laajemmasta näkökulmasta, täten hänen antamansa kuva islamista perustuu syvään ymmärrykseen ja tutkimukseen. Keskustelen vieraani kanssa islamin uskonnosta, sen tulevaisuudesta ja yhteisymmärryksen puutteesta muslimien ja ei musilien välillä.   28.5.2014.


Rana Husseini on jordanilainen ihmisoikeusaktiivi ja palkittu kirjailija. Hän on toimittaja ja kirjoittanut kirjan "Murha kunnian varjolla" (Murder in the name of Honour). Rana vieraili Suomessa toukokuussa 2014 ja osallistui erilaisuuksiin tilaisuuksiin mukaan lukien Maailman kylässä-festivaali. Kansan Radioliitto, Lähiradio ja Nomerta kustannus oy järjestivät keskustelutilaisuuden 30.toukuuta Helsingin Lasipalatsin kohtaamispaikalla, jossa Rana Husseinia haastatteli Aziz Sheikhani. Haastattelu vie kuuntelijat kunniamurhan maailmaan. 10.6.2014

Seuraavassa linkissä englanninkielinen video tilaisuudesta 

 

  https://www.youtube.com/watch?v=2ZWnWQIfHbE


Vieraanamme on Sadek Elwan. Sadek on Suomen palestiinalaisten siirtokuntayhdistyksen puheenjohtaja ja aktiivinen kansalainen. Sadekilla on oma historiansa ja hänellä juuret Palestiinassa. Kuuntelemme kuinka hän täällä syntyneenä palestiinalaisena näkee tätä konfliktia ja sen luonnetta. Israelin ja Palestiinan konfliktin juuret juontavat 1800-luvulle, jolloin juutalaiset alkoivat muuttaa Palestiinaan. Juutalaiset pitivät tätä aluetta historiallisena ja omana kotimaanaan ja lopulta 1948 siihen perustettiin Israelin valtio. Palestiinalaiset suursotien jälkeen jäivät ilman omaa valtiota, jonka seurauksena tuli Lähi-idän suureksi kiistan aiheeksi toisen maailman sodan jälkeen. Palestiinalaisten ja juutalaisten kiista ei ole helppoa, koska kyse on maa-alueesta ja Jerusalemin tulevaisuudesta. 6.8.2014.