Tekstikoko: A A A A

Lähetysajat:
Seuraavat lähetykset:
Toimittajat:
L?HI

 

 

 

1988 - 2023

35v.

Anja-mummin tarinoita.

 

Anja Kallio kertoo satuja Lähiradiossa taajuudella 100.3 sunnuntaiaamuisin lastenlaulujen lomassa klo 9.30-10.00. Sama ohjelma alkaa tulla (13.2.2024 alkaen) uusintana tiistaisin klo 12.00-12.30, jolloinka päiväkotien lapsillekin  tarjoutuu  mahdollisuus hiljentyä kuuntelemaan Anja-mummin tarinoita.

 
Anja Kallio on eläkkeellä oleva rehtori Helsingistä, joka vuosia sitten aloitti uuden uran kouluja kiertävänä piirtävänä satutätinä  päästyään eläkkeelle varsinaisesta päivätyöstään.  Hän teki myös 40 omaa piirrettyä satuohjelmaa televisioon.
Aikaa myöten hän luopui piirretyistä livekeikoista ja siirtyi  radioon kertomaan. Lähiradiossa Anja kertoo lähinnä vanhoja etnisiä satuja ympäri maailmaa.Hän  kutsuu nettiä "satujen aarreaitaksi", sillä sieltä hän on sadut etsinyt, löytänyt ja kääntänyt englanninkielestä suomenkielelle ja sovittanut kerrottaviksi.Sadut kertovat erilaisista kulttuureista , mutta lähes kaikki sisältävät viisautta, joka on säilynyt muuttumattomana satojen vuosien ajan. Hän on kertonut satoja satuja ja mukana ovat vilahtaneet tututkin sadut Punahilkasta Hölmöläisiin.Hän on  myös kokenut menneinä vuosina, miten lapset ovat inspiroituneet saduista, keksineet niistä muunnoksia, piirtäneet sarjakuvia ja jopa säveltäneet laulujakin.